غذاهایی سالم، سنتی، غنی از مواد مغذی و خوشبو که هرکسی یکبار امتحان کند عاشقش میشود. تعجبی ندارد که چرا در یک دهه گذشته، آشپزی به سبک خاورمیانه راه خود را در جهان باز کرده و بر شهرت آن اضافه شده است. برخی غذاهای خاورمیانهای به قدری ساده هستند که هرکسی میتواند آن را به راحتی در خانه تهیه کند و برخی دیگر باید با تکنیکها و نکات خاصی پخته شوند که فقط آشپزهای حرفهای میتوانند از پس آن برآیند. درست است که هرکسی سلیقه خودش را برای انتخاب غذا دارد اما در این مطلب ۲۰ مورد از غذاهای معروف خاورمیانه به انتخاب وبلاگ نویس معروف لبنانی – آمریکایی بتانی کدی (Bethany Kehdy) را معرفی میکنیم.
۱. حموص
حمص یا حموص یک پیش غذای عربی مشهور است که با نخود پخته شده همراه روغن زیتون، ارده، آبلیمو و سیر تهیه میشود. حمص به صورت پخش شده روی برگر، سیب زمینی و همراه با نان هم سرور میشود. این غذای محبوب گیاهخواران است.
حمص
حمص
۲. مناکیش
مناکیش همان پیتزای عربی است، نان گرد که با پنیر، گوشت و سبزیجات پوشانده میشود. مناکیش برای صبحانه یا ناهار خورده میشود. مناکیش انواع مختلفی دارد، چه در کنار خیابان یا در رستوران لوکس میتوانید مناکیش را امتحان کنید.
مناکیش
مناکیش
۳. پنیر کبابی یا حلومی
پنیرهای کوچک نرم که از شیر بز و گوسفند تهیه شدهاند و برخلاف دیگر پنیرها از روش اسیدی یا باکتریایی برای تولیدشان استفاده نمیشود. این غذا در لبنان محبوبیت دارد. حتماً در سفر خود به لبنان، حلومی را امتحان کنید.
پنیر کبابی یا حلومی
پنیر کبابی یا حلومی
۴. خوراک باقالی یا فول مداماس (Foul meddamas)
از غذاهای معروف خاورمیانه که تهیه آن هم راحت است خوراک باقالی است که علاوه بر باقالی در آن از روغن زیتون، جعفری، پیاز و لیمو هم استفاده میشود. طعم این غذا برخلاف ظاهرش دلچسب است.
خوراک باقالی یا فول مداماس ( Foul meddamas)
خوراک باقالی یا فول مداماس ( Foul meddamas)
۵. فلافل
فلافل از مصر و لبنان تا ایران برای همه آشنا است. نخود سرخ شده همراه با سبزیجات که معمولاً به صورت ساندویچ سرو میشود. فلافل حتی در خاورمیانه و در بحثهای وطنپرستانه ریشه دوانده است، بحث بر سر فلافل در خاورمیانه جدی است اما ما فعلا از طعم آن لذت میبریم.
فلافل
فلافل
۶. تبوله
تبوله به عنوان سالاد عربی یا لبنانی هم شهرت دارد. ترکیبی از بلغور، جعفری، نعناع، پیاز و گوجه فرنگی. لازم نیست حتماً گیاهخوار باشید، همین که یکبار امتحانش کنید شاید آن را به وعده غذایی ثابت خود اضافه کنید.
تبوله
غذاهای معروف خاورمیانه که شهرت جهانی دارند
۷. موتبال یا بابا قنوش
اگر بعد از خوردن حمص فکر میکنید بهترین طعم دنیا را دارد پس یکبار موتبال را بچشید. این خوراک با بادمجان ادویه دار شده و فلفل تهیه میشود و مزه تند و متفاوتی دارد.
موتبال یا بابا قنوش
موتبال یا بابا قنوش
۸. فتوش
این سالاد تند یکی از غذاهای معروف خاورمیانه است که هدیهای ارزشمند به جهان محسوب میشود. کاهو، پیتای تکه تکه و سرخ شده، سیب زمینی کباب شده، خیار و پیاز، سیر، لیمو، روغن زیتون و نعنا. همه در کنار هم یک مزه تازه میسازند که حتماً به این مزه عجیب اعتیاد پیدا خواهید کرد.
فتوش
فتوش
۹. ام علی
ام علی یکجور پودینگ نان مصری است. یک شیرینی لذیذ پخته شده با شیر و خامه که همراه با کشمش، پسته و وانیل سرو میشود.
ام علی
ام علی
۱۰. شنکلیش
نوعی پنیر ساخته شده از شیر گاو یا گوسفند که به شکل توپی در میآورند و با سبزیجات معطر و به ویژه فلفل مخلوطش میکنند. این دسر همراه با گوجه فرنگی، پیاز و روغن زیتون هم سرو میشود. با توجه به مناطق مختلف تفاوتهایی در شکل و ادویهها وجود دارد.
شنکلیش
شنکلیش
۱۱. شاورما
شاورما که در ایران با نام کباب ترکی شناخته میشود گوشت جوجه، گوساله، گوسفند و ... است که به صورت گردان کباب میشود و همراه با پودر سیر، سالاد و به صورت پیچیده شده در پیتا سرو میشود. شاورما از غذاهای معروف خاورمیانه است که همه دوستش دارند.
شاورما
شاورما
۱۲. شیش تاوک یا کباب مرغ
شیش تاوک یک غذای ساده است که همراه با سیر خورده میشود. همانطور که از نام آن پیدا است گوش مرغ به سیخ کشیده شده در کنار سبزیجات به ویژه فلفل و سیب زمینی سرخ کرده سرو میشود.
شیش تاوک یا کباب مرغ
شیش تاوک یا کباب مرغ
۱۳. دلمه یا دولما
دلمه در اکثر کشورهای خاورمیانه غذایی محبوب است و در هر کشور یا حتی هر منطقه از هر کشوری شیوه خاصی برای پخت آن وجود دارد. برای پخت دلمه باید از برگ تازه انگور که با گوشت و دیگر مواد پر میشود استفاده کرد. بهترین دلمهها را میتوان در استانبول و ایران پیدا کرد.
دلمه یا دولما
دلمه یا دولما
۱۴. کوفته
کوفته در ایران و پاکستان بسیار متداول است، گوشت چرخ شده بره یا گوساله که با مواد دیگری مثل برنج ترکیب میشود و با ادویه طعم دار شده است. کوفته به صورت کباب شده هم درست میشود یا در کشورهای عربی به صورت لولهای با چوب سرو میشود.
کوفته
کوفته
۱۵. کوارما جوجه (Quwarmah Al Dajaj)
این غذای خوش طعم به جوجه کویتی هم شهرت دارد. ترکیبی از گوشت، لیمو، زنجبیل، زردچوبه، زیره، هل، فلفل سیاه، دارچین و جوز که طعم بینظیری در کنار هم میسازند.
غذاهای معروف خاورمیانه که شهرت جهانی دارند
کوارما جوجه (Quwarmah Al Dajaj)
۱۶. منسف
منسف غذای محبوب اردنیها و فلسطینیها است که نمونههای کوچک آن شبیه پیتزا است اما نمونههای بزرگترش، یک سینی بزرگ را میپوشاند. ظاهر پر حجم آن نشان از ترکیب گوشت همراه با سس ماست و خلال بادام دارد که یک شاهکار آشپزی خوشمزه است.
منسف
منسف
۱۷. کباب کاراز
نام دیگر این غذا کباب گیلاسی یا آب نبات بیابان است. ریشه این غذا سوری است. این کباب با گیلاس ترش و دانه انار طعم دار میشود تا ترکیبی قرمز را پدید بیاورد که ترکیبی از طعم شور و ملس را یکجا دارد.
کباب کاراز
کباب کاراز
۱۸. باقلوا
قدمت دستورالعمل باقلوا به دوران عثمانی باز میگردد و این شیرینی، امروزه محبوب گردشگرانی است که به ترکیه میروند. خمیر کرهای، آجیل خرد شده، شربت شیرین یا عسل که در سینیهای بزرگ تهیه میشود و سپس به قطعات کوچک برش داده میشود.
باقلوا
باقلوا
۱۹. کنافه
این شیرینی پنیری در لبنان، فلسطین، سوریه و ترکیه طرفدار دارد. رنگهای نارنجی و زرد آن از عصاره شکوفه پرتقال یا گل رز به دست میآید.
کنافه
کنافه
۲۰. مسگوف عراقی
حتماً تا به حال چندین بار ماهی پخته شده خوردهاید اما خوشمزهترین آن کدام بوده است. اگر مسگوف را خورده باشید حتماً از آن نام میبرید. در دستور پخت مسگوف، ماهی باید سه ساعت بپزد تا چربی آن آب شود و سپس با لیمو سرو خواهد شد.
مسگوف عراقی
مسگوف عراقی
منبع: CNN
خبر های مرتبط
2127
1
استخدام گرافیست ارشد و متخصص Front End Developer در لست سکند
5 خرداد 98 ساعت 16:00
خبر های سایت
3637
2
10 مسجد زیبا و خیره کننده جهان
20 فروردین 98 ساعت 12:00
مطالب جالب و خواندنی
49019
7
یازده منطقه ای که پیش از مرگ باید حتماً ببینید! (ایران در رتبهی دوم جهانی)
18 فروردین 98 ساعت 07:00
مطالب جالب و خواندنی
79223
7
شیرین سو، تالاب زیبای کبودر آهنگ
28 اسفند 97 ساعت 08:00
پیشنهاد ایرانگردی
1845
0
داستان جذاب پشت "دودکشهای جادوییِ" کاپادوکیا
25 اسفند 97 ساعت 12:00
مطالب جالب و خواندنی
13805
6
بهترین صبحانه های دنیا
24 اسفند 97 ساعت 08:00
مطالب جالب و خواندنی
نظرهای کاربران
شما هم می توانید نظر خود را برای ما بنویسید
لطفا نام خود را بنویسید.
لطفا ایمیل خود را بنویسید.
کد امنیتی را وارد کنید
لطفا متن نظر خود را بنویسید.
نرگس
چهارشنبه، 14 شهریور 97 ساعت 11:50
بیشتر غذاهای خاورمیانه پر از گوشت و روغن هستند که اصلا خوب نیست
پارسا رضوی
یکشنبه، 11 شهریور 97 ساعت 19:52
سلام مرسی که این مطالب جالب رو می نویسین که ما بهره ببریم این مطالب رو بیشتر کنید
ممنون و موفق باشید
منبع:lastsecond
- ۹۸/۰۳/۲۵